The lawbreaker Lawyer (A Jogtipró jogász)

The law-breaker lawyer (A jogsértő jogtanácsos)

Posted by jhnnsclvn – augusztus 29, 2014

a jogsértő jogászprof

Pál József vörös nyakkendővel

Szerző: Szegedi Kolléga

A Mészáros Márton PhD-csalásai ügyében nyomozó Mákné Portel Melinda, a BRFK alezredese levelet írt a Szegedi Tudományegyetem rektorának, melyben az Istvánra átkeresztelt, másodszor is csaló Mészáros Márton szegedi védésének dokumentumait kérte.

A levélre formálisan Dömötör Máté főtitkár, érdemben Klukovits Lajos doktori intézeti titkár válaszolt. A BRFK alezredes által kért dokumentumok között szerepelt Mészáros Márton védés előtti nyilatkozata (az alezredes asszonynak a nyilatkozatra vonatkozó követelése a 2. oldalon pirossal aláhúzva olvasható):

BRFK.kerdes2

Forrás: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2014/01/27/phd-criminal-case-in-szeged-documents-1-meszaros-bunugye-szegeden-dokumentumok-1/ 

Mészárosnak nemcsak a törvény, hanem a SZTE doktori szabályzata értelmében is nyilatkoznia kellett arról, hogy két éven belül nem volt másutt sikertelen védési kísérlete. Mészáros Márton, mint közismert 2009. márciusában védte meg félkész disszertációját a Károlin, de csalás miatt 2009 szeptemberében ugyancsak a Károli visszavonta a fokozatát. Ennek ellenére Pál József akkori szegedi rektorhelyettes okirathamisítások sorozatával, sőt, névhamisítással, Mészáros Istvánként becsempészte őt a SZTE doktori iskolájába, ahol 2010 novemberében oda is ítélték neki – immár másodszor szabálytalanul – a fokozatot. Bár a védésen csak 80%-ot ért el, Pál József 100%-ra hamisíttatta meg a védés eredményét. Az oklevelét eszerint állíttatta ki. Mészáros nem tette meg a törvényben és az egyetem szabályzatában is előírt nyilatkozatot, enélkül bocsátották a kibővített, de ugyazon című és témájú dolgozatát védésre. Ilyen nyilatkozat a SZTE archívumában nem lelhető fel.

Amikor az ügyből később a Szegedi Egyetemen is botrány lett, Pál József azzal védekezett, hogy kikérték egy jogászprofesszor véleményét, és aszerint jártak el. Klukovits Lajos válaszában kétszer is hivatkozik egy titokzatos állítólagos jogi szakvéleményre (2. és 3. o.), de egyszer sem csatolja:

Kluk.valasz2

 

Kluk.valasz3

Forrás: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2014/03/05/phd-criminal-case-in-szeged-documents-3-meszaros-bunugye-szegeden-dokumentumok-3/ 

Nem csatolta a hangsúlyozottan kért Mészáros-nyilatkozatot sem, sőt, okát sem adta, hogy miért nem. Attól, hogy ő maga, Pál József és Jakab Éva úgy tettek, mintha a Károlin nem is történt volna korábban eljárás, Mészárosnak nyilatkoznia kellett volna. Vagyis, Jakab Éva tanácsa értelmében le kellett volna írnia azt a hazugságot, hogy korábban nem jelentkezett a témával másutt eljárásra. Ha nyilatkozik, hazudik, ha nem nyilatkozik, törvényt sért. A titokzatos jogi tanács az volt, hogy ne nyilatkozzon, szegje meg a törvényt.

A Ravasz László Baráti Kör és Jakab Éva szegedi jogászprofesszor levelezéséből évekkel később végre fény derült arra, ki is volt a titokzatos jogász, aki ezt a jogsértést javasolta: nem más, mint a kicsinyességéről és szőrszálhasogatásáról hírhedt, minden szabályt betű szerint számon kérő JAKAB ÉVA. Életében először nem volt kicsinyes. Nagyvonalúan átsiklott a 2 éves szilencium megsértésén, a törvény és az egyetem saját szabályzata által megkövetelt jelölti nyilatkozat hiányán. Mi több: ő maga javasolta a törvénysértést, biztos lévén abban, hogy úgyse kéri rajtuk számon senki. Felejtsék el a károlis csalást. Azt is ő javasolta, hogy más néven vigyék fel a jelöltet a rendszerbe, nehogy a rendszer kidobja a csalót. Legyen a Mészáros keresztneve Márton helyett, mondjuk, István. Akárcsak a zsinati tag nagybátyja. Ez tuti név, van is ilyen nevű kolléga az egyetemen, majd azt mondják, ha kérdezik, hogy összetévesztette a két Mészárost a szeleburdi titkárnő.

De ez még nem minden. A poén ugyanis az, hogy Mákné Portel Melinda, a BRFK alezredese, benyalt minden hazugságot. Nem vette észre, vagy inkább nem akarta észrevenni, hogy:

1. hiányzik Mészáros Márton nyilatkozata, mind Mártonként, mind Istvánként,

2. hiányzik a beharangozott jogászi szakvélemény, amely ezt a törvénysértést állítólag megengedi,

3. Mészáros MarciPista 80%-os védése 100%-ra lett Klukovits Lajos és Pál József által felhamisítva;

továbbá elhitte, hogy:

4. Mészáros keresztnevének meghamisítása ártatlan titkárnői tévedés.

Ha ilyen kreatívak a jogászprofesszorok a törvényszegésben, mint Jakabéva, és ilyen naivak a rendőralezredesek a nyomozásban, mint Mákvirák Melinda, akkor vajon mennyire lehetnek hatékonyak a mezei jogászok és a mezei rendőrök a szakmájukban?

Amúgy Mészáros MártonIstván a mai napig bitorolja a másodszor is csalással eltulajdonított doktori címet. Szégyengyalázat!

 

Közkívánatra mellékelem a Mészáros Márton eljárásra jelentkezésekor érvényben lévő SZTE Doktori Szabályzatot, amely a linkre kattintva teljes terjedelmében olvasható.

dszab-2009

A 98 oldalas szabályzat V. fejezetében, a 25. oldal 1. bekezdésében található a vonatkozó Kormányrendeletre való hivatkozás:

AZ ÉRTEKEZÉS
Kr. 10. §.
(2) A doktori értekezést a kérelem benyújtásával egy időben vagy a kérelem elfogadását
követő két éven belül kell benyújtani. A doktori értekezés benyújtásakor a doktorjelölt
írásban nyilatkozik arról, hogy értekezését korábban más intézményben nem nyújtotta be és azt nem utasították el.

A Nyilatkozatot az értekezés függelékeként, azzal egybefűzve szokás csatolni. Mészáros értekezéséből ez hiányzik. Az aktái között sem található. Összegyűjtöttünk minden róla keletkezett dokumentumot, de a korábbi benyújtásról szóló Nyilatkozat nem lelhető fel. Jakab Éva professzor jogi tanácsa értelmében feltételezhető, hogy ilyent a jelölt Szegeden soha nem adott.



Hozzászólás